Poeziile mele...

duminică, 9 octombrie 2011

Viva USM!

,, Decorată cu ordinul Republicii la cea de-a 65-a aniversare” (Ştire)

La 1 Octombrie, Universitatea de Stat din Moldova a sărbătorit 65 de ani de la fondare.

Cu ocazia aniversării, preşedintele interimar, Marian Lupu, a conferit Universităţii ,,Ordinul Republicii” ,,pentru merite deosebite în dezvoltarea învăţămîntului universitar şi în promovarea reformelor în domeniu, pentru contribuţie substanţială în pregătirea specialiştilor de înaltă calificare şi pentru activitate metodico-ştiinţifică prodigioasă.”

,, Am hotărît să conferim această distincţie Universităţii de Stat din Moldova,fiind convinşi şi siguri de calitatea superioară a studiilor şi de pregătirea temeinică a viitorilor specialişti în domeniu. USM este instituţia care forjează inteligenţă, excelenţă, fiindcă în cadrul ei se formează nu doar specialişti, ci adevăraţi reprezentanţi ai intelectualităţii, ai elitei fără de care ţara noastră nu ar avea şansă de propăşire, progres şi izbândă”, a menţionat preşedintele interimar, Marian Lupu.

Deasemenea, în cadrul festivităţii, înalţi demnitari de Stat, oaspeţi de la Universităţile din străinătate, foşti absolvenţi, au ţinut să felicite întreg colectivul profesoral şi studenţii cu această dată marcantă. În acest context, 65 de profesori şi cadre auxiliare de la USM au fost decoraţi cu cea mai înaltă distincţie a Ministerului Educaţiei – Diploma de Onoare.

USM este o instituţie serioasă, cu tradiţii, cu multă principialitate, care dispune de o mare deschidere pentru tot ce este nou, este o instituţie cu multă responsabilitate şi cu oameni de calitate. Doresc USM-iştilor sănătate, rezistenţă faţă de stres şi mult spirit inovator”, a declarat ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi.

Actualii studenţi, masteranzi ai Universităţii, prezenţi la aniversare, spun că nu regretă că au ales să-şi facă studiile anume la Universitatea de Stat din Moldova, aceasta fiind singura instituţie acreditată din ţară şi prima care a fost decorată cu ordinul Republicii.

,, Sunt satisfăcută de calitatea studiilor de la USM, cel puţin în domeniul pe care mi l-am ales. M-am bucurat să aud că diploma obţinută, va fi recunoscută nu doar în ţară, dar şi peste hotarele ei. Cu prilejul aniversării vreau să doresc universităţii de Stat din Moldova realizări,studenţi buni şi progres continuu”, a menţionat Doina Marinescu, studentă în anul 3 la psihologie.

Universitatea de Stat din Moldova a fost fondată în anul 1946. De atunci, USM a pregătit peste 110 mii de specialişti pentru diferite domenii. În prezent, aici îşi fac studiile peste 20 de mii de studenţi.

Un comentariu: